fbpx

עיצוב ואפיון

אתרים

אתרים מורכבים - אתרי שירות - אתרים בהתאמה אישית - אתרי תדמית - אתרי מכירה - שדרוג אתרים ועיצוב מחדש

צריכים אתר חדש ולא יודעים ממה להתחיל?

אתם חייבים לקרוא את הצ'קליסט הזה!

כל דבר שנתכנן מראש, יקל עלינו בהמשך, יקצר לנו את הדרך ויעלה לנו בפחות זמן וכסף. זוהי רשימה שיצרתי מנסיון של שנים באפיון ועיצוב אתרים, בה אני מציינת את כל הדברים שעלינו לעבור בדרך לבניית אתר, ולהניח עליהם את הדעת, על מנת לקבל תוצאה טובה ומוצלחת

לפני שמתחילים לעבוד:

  1. דומיין
    מה יהיה הלינק של האתר שלכם? חשוב שיהיה קל לכתיבה, מייצג, קליט, ושלכם. יש לרכוש אותו, באתרים כמו – BOX  או godaddy

  2. אחסון
    אם מדובר באתר עם הרבה תכנים, מומלץ לרכוש לפחות 500 mb. מומלץ להתייעץ עם המפתח של האתר, מה לקנות. ניתן לרכוש באתרים כמו WEBGATE או VANGUS. לאחר שהאתר עולה, ניתן לבדוק את מהירות עליית האתר בעזרת כלים שיעזרו לנו להבין מה גורם לאתר לעלות לאט כמו GTMETRIX

  3. רשימת דפי האתר או אפיון כללי
    איך האתר שלכם יתפקד? אם אתם יודעים אילו דפים יהיו באתר שלכם, אולי יש אתר קיים הדומה למה שאתם צריכים. אם לא, יתכן ותיצטרכו להיעזר במאפיין או מאפיינת חוויית משתמש (UX User Experience) על מנת להגדיר את הצרכים שלכם מהאתר, מה תהיה הפונקציונליות שלו, איך עוברים מדף לדף, להכיר מי המשתמשים שלכם, מה הם היו רוצים לראות, ועוד המון דברים שצריך להגדיר כדי שתהיה למשתמשים שלכם חווית משתמש טובה וזכירה 🙂
    כמו כן בשלב אפיון חוויית המשתמש ניתן להגדיר במסמך האפיון שמיועד למעצב ולמפתח, אפקטים מיוחדים אחרים, כמו פרלקס (עיצוב בשכבות) ספירה של מספרים, או תנועה, כניסה ויציאה, של האלמנטים על המסך ועוד.

  4. עיצוב לכל הדפים
    איך האתר שלכם יראה? עיצוב ממשק נקרא UI user interface design. האם יש אתרים קיימים שאהבתם את הנראות שלהם? מוטב שתשמרו רשימה שלי לינקים של אתרים שאהבתם את העיצוב שלהם. יתכן שהעיצוב יהיה עיצוב של תבנית, לדוגמה תבנית מעוצבת של אתר וורדפרס – שניתן לרכוש כאן – themeforest כמו שהיא ורק יוצקים את התכנים והתמונות שלכם. אם האתר בעברית, יש לוודא שהתבנית תומכת בעברית (RTL). יתכן ותמצאו תבנית שתתאים חלקית לצרכים שלכם, ואולי אתם צריכים אתר יותר מורכב שלא קיים בתבניות שיש, וזה יצריך עיצוב מיוחד, וגם פיתוח בהתאמה אישית, עזרה ביצירת העיצוב ממעצב/מעצבת אתרים שמכירים את העבודה, אני כאן :).

  5. מפתח/בונה אתרים
    לאחר שיש אפיון ויודעים מה הפונקציונליות של האתר ומה הוא מאפשר ללקוחות, יש להחליט באיזו פלטפורמה לפתח אותו, האם זה וורדפרס, html, שופיפיי ועוד… לדוגמה, אם זה  הולך להיות אתר וורדפרס, המתכנת יחבר את הדומיין שלנו, שטח האחסון, יתקין וורדפרס, יתקין את התבנית והתוספים הנדרשים  כמו אבטחה, יזין את התכנים באופן תקין ויעיל, יסביר לכם איך לתפעל את המערכת ועוד.

  6. שפה ומיקרוקופי
    איך אתם הולכים לפנות אל המשתמשים שלכם? האם אתם חברה גדולה עם שפה רישמית, או שאתם מותג חדש שרוצה לעורר משהו חברי בקשר שלכם עם המשתמשים? מיקרוקופי הוא כמו קופירייטינג, אבל יותר מדבר על השפה מול חוויית המשתמש. השפה של המותג שלנו תחזור בדף הבית, בפופ אפים, בדפי המידע, ומומלץ ליצור קו מנחה ואחיד בשפה שלכם מול הלקוח. רוצים לקרוא עוד על מיקרוקופי? הנה  המלצה על אוטוריטה בתחום בארץ microcopy

  7. טקסטים
    לכל דף ודף וניסוחים לאחר הגהה. חשוב מאוד לתת טקסטים סופיים על מנת לקצר את התהליך ולהמנע מתיקונים חוזרים (זמן=כסף).

  8. תרגום
    אם יש טקסטים סופיים ומאושרים, ומדובר באתר עם כמה שפות יש לדאוג לתרגום מקצועי מראש. יש גם תרגומים אוטומטיים של גוגל, אבל הם לא תמיד יביעו מה שבאמת רציתם להגיד.

  9. לוגו ומיתוג
    יש לכם? (: הלוגו שלכם יופיע בכל מיני מקומות באתר, יש להיות מוכנים מראש עם קובץ מקור של הלוגו, ממי שעיצב אותו עבורכם, או אם עדין יש לוגו, זה עדין לא מאוחר מידי… 🙂
    מיתוג יתן למעצב את הקו העיצובי המנחה שיצור אחידות בין הדפים, שיראו מאותה משפחה ולא זרים. למותגים גדולים יש גם ספר מותג (תהליך ארוך ועמוק, וטיפה יקר, אבל הכרחי לבניית מותג גדול), עסקים אחרים בוחרים ליצור סטייל גייד שיתן מסגרת מסודרת לעבודת העיצוב של האתר (פתרון יותר זול ומהיר).

  10. תמונות אנימציות גיף ואייקונים
    להוסיף קצת חיים – חשוב שיהיו באיכות גבוהה על מנת ליצור רושם טוב ומקצועי. יש לשים לב לשמור על זכויות יוצרים של הצלמים.יש אתרים חינמיים שהם חופשיים לשימוש מסחרי כמו:
    PEXELS    PIXABAY  Unsplash  ויש אתרים בתשלום עם מבחר עצום ואיכותי כמו שאטרסטוק Shutterstock. את התמונות באתר יש לחתוך בפרופורציות המתאימות לעיצוב ולשמור את הקבצים במשקל נמוך בכדי שלא יתפסו יותר מידי נפח באחסון שלכם.
    זה אתר שמקטין נפח של תמונות TINYPNG
    וזה אתר שניתן לחתוך איתו תמונות במידות של פיקסלים BEFUNKY

  11. סרטונים
    אם יש לעסק, יכולים להוסיף לאמינות ולחיבור של הלקוחות אליכם. ניתן להעלות אותם לפלטפורמות כמו יוטיוב YOUTUBE או וימאו VIMEO  ולהטמיע אותם באתר.

     

  12. מוזיקה וסאונד
    יכול להוסיף לחוויה, יש לחשוב על זה. אפשר לשים מוזיקת רקע בכניסה לאתר, מתאים נגיד למסעדות, או טיפול ואימון, וכמובן לאמנים שיוצרים מוזיקה. ניתן לרכוש סאונד מאתרים כמו Soundsnap. שימוש בסאונד מחייב שמירה על זכויות יוצרים. כמו כן יש יוצרים בארץ ובעולם שיקליטו עבורכם צלילים ייחודיים עם הזכויות שלכם – Fiverr.

     

  13. אבטחת האתר
    פריצות לאתרים ושרתי אכסון קורות כל הזמן. יש לחשוב איך להגן על האתר מפריצות, והאם יש בו נתונים רגישים, כמו פרטי אשראי או משתמשים שהיינו רוצים לאבטח במה גבוהה. מומלץ להתייעץ עם המפתח של האתר. כמו כן, לזכור שתמיד חשוב לייצר גיבויים ולשמור את הנתונים.

  14. תשתית לקידום SEO
    יש לחשוב איך היינו רוצים לקדם את האתר SEO, וליצור תשתיות לשיווק וקידום אורגני, בבניית האתר, אם זו התקנה בוורדפרס של תוסף יואסט Yoast, לשים לב לכותרות שלנו, כמות הטקסט, התמונות, שמות של התמונות ועוד… מומלץ להתייעץ עם מומחה בנושא איך לעשות זאת נכון כדי לעשות זאת תוך כדי תנועה ולא אחר כל העבודה שנעשתה.

     

  15. סליקה
    “איך אתם רוצים לשלם?” או יותר נכון, איך תרצו לקבל כסף מהלקוחות שלכם? אם האתר שלכם הוא חנות, או שיש לכם מוצר דיגיטלי שהייתם רוצים למכור, הדרך הכי טובה להגיע להרבה אנשים ולשבור את מחסום הקנייה הוא שימוש באשראי זמין וטוב. יש לחקור ולבדוק איזו חברת סליקה נותנת את השירות, המחיר והעמלות שהכי מתאימות לך.

     

בטוחה שקיצרתי לכם את הדרך 🙂 

יש משהו שחסר לכם בצ’קליסט? איש מקצוע? שירות?
אשמח לעזור ולהיות חלק מהתהליך.

054-5818108 shirleygueta@gmail.com

בהצלחה!

שירלי

רוצה לשתף חבר או חברה בטיפים?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

רוצה לעבוד יחד על האתר שלך?

השאירו פרטים או צרו קשר ב-054-5818108 SHIRLEYGUETA@GMAIL.COM

    רוצה לעבוד יחד על האתר שלך? השאירו פרטים או צרו קשר ב-054-5818108 shirleygueta@gmail.com



      מי אני

      יש לי כלב תחש עקשני בשם ססמי, על שם האפליקציה הראשונה שעיצבתי, אני מכורה למובייל ומרצה על ההתמכרות לאפליקציות, למה אנחנו מכורים ואיך אפשר להפחית בשימוש. אני מאוד אוהבת שוקולד ואוכלת לפחות אחד קטן בכל יום.

      שירלי גואטה, מעצבת מוצר וחוויית משתמש, חוקרת, רוחנית, ואוהבת להבין מהויות של דברים. בחיי ועבודתי חוקרת את נושא ההתמכרות להתנהגויות שונות, ואיך אפשר לעשות מוצרים דיגיטליים, ואת החיים שלנו יותר בריאים וטובים.

      רוצה לעבוד יחד על האתר שלך?

      השאירו פרטים או צרו קשר ב-054-5818108 shirleygueta@gmail.com

        רוצה לעבוד יחד על האתר שלך?

        השאירו פרטים או צרו קשר ב-054-5818108 shirleygueta@gmail.com



          לקוחות ממליצים

          עם 10 שנים של ניסיון במתן שירות לחברות, עסקים קטנים ולקוחות פרטיים

          לשירלי יש סבלנות אין קץ, היא תקשיב לך, תשאל את השאלות הנכונות, תדייק אותך והכל בנועם, ביעילות ובזריזות. תענוג לעבוד איתה וכמובן ממליץ עליה לכולם.
          עופר דדון
          ניהול ופיקוח פרויקטים
          שירלי המדהימה לא רק מעצבת גרפית מוכשרת ומקצועית, אלא גם תורמת מזמנה הפרטי ומכשרונה למען האחר. תענוג גדול לפנות אליה ותמיד לזכות בתשובה חיובית, למרות העומס בחיי היום יום - דבר שאינו מובן מאליו בכלל! מעבר לכך, היא קשובה, שירותית, מקצועית בטירוף ובעלת עין חדה. ממליצה בחום, כי כשמגיע אז מגיע!
          לי רומי ליבנה
          לתת
          מאז שהכרתי את שירלי אני נעזר בשירותיה בזכות הידע, המקצועיות, הדיוק, והשרות המהיר. ממליץ בחום.
          לאון ישראל
          אמן ויוצר בינלאומי
          גלילה לראש העמוד